fbpx

אולי יעניין אותך גם

מה זה כפל ביטוח והאם ניתן להימנע ממנו?

התופעה של כפל ביטוחים (או "כפל ביטוח" או "כפל תשלומים") היא תופעה בעייתית ומכעיסה, הגורמת ללקוחות רבים לשלם כסף רב מבלי לקבל עבורו תמורה כלשהי.

במדריך הזה נסביר מהו כפל ביטוח, מתי הוא קורה ואיך ניתן להימנע ממנו ולחסוך על הדרך לא מעט כסף.

קרא עוד »

MediWho מציינת למעלה מ- 200 אלף גולשים באתר

Mediwho הפטנט כחול לבן ישראלי מסכם חציון ראשון באוויר ומסכם כי לאתר גלשו למעלה מ 200 אלף ישראלים אשר נחשפו למיזם חברתי-עסקי המציע מנוי ששווה למשפחה הישראלית בריאות וכסף. כלכלת המשפחה היא מושג מעניין ונפוץ אך אנשים לא מדברים כלכלת בריאות הבית ומדיהו מביאה בפני המשפחה מהפכה צרכנית אמיתית בעולמות של צרכנות בריאות גם בשגרה, גם בחירום וגם במניעה. למעלה מ- 50 אלף זכויות רפואיות מגיעות לאזרח הישראלי גם מקופות החולים, גם מביטוח לאומי וכמוכן מאותם מבוטחים בביטוח פרטי באמצעות חברות הביטוח הפרטיות.

שאלנו את מיקי קופל היזם ומנכ"ל MediWho מספר שאלות.
כלכלת המשפחה היא מושג מעניין ונפוץ אך אנשים לא מדברים כלכלת בריאות הבית ומדיהו מביאה בפני המשפחה מהפכה צרכנית אמיתית (אילוסטרציה: Shutterstock)

מהו הכשל שקיים בענף הבריאות לדעתך?

הכשל מתחיל במספרים, 100% מהאוכלוסייה מבוטח בבריאות ממלכתית דרך תלוש השכר, 90% מהאוכלוסייה משודרג לשירות בריאות נוסף (שב"ן) כלשהו באמצעות קופות החולים. מבקר המדינה והאוצר מדברים על 53% מתוכם המבוטחים בביטוח פרטי. כאן בעצם הטעות, ההסתכלות הלא נכונה על המספרים נובעת שלא לוקחים בחשבון איזה ביטוחי בריאות אותם 53% מחזיקים ומהם כוללים, מי מכר להם את הביטוחים הללו והאם יש "מישהו באמצע" שיעניק להם שירות והכוונה ביום שהם צריכים. התשובה היא חד משמעית שונה לדעתי. לפי המספרים שאנו חשופים אליהם היום לכ– 70% מהאוכלוסייה אין סוכן ביטוח בתחום הבריאות ואין מישהו שיעמוד לצידם בקרות האירוע, כל השירות באמצעות קופות החולים הוא ללא סוכן, מלווה, יועץ אישי ושם האזרח מוצא את עצמו לבד מול גופים מוסדיים ענקיים שלרוב הוא מבולבל וחסר אונים.