fbpx

5 שירותים שיעזרו לכם לנהל את הבריאות שלכם מבלי לצאת מהבית

המגמה של בריאות דיגיטלית התחילה עוד הרבה לפני הקורונה, אבל אין ספק שבתקופה זו היא תפסה תאוצה אף יותר. אז אילו שירותי רפואה ניתן לקבל בלחיצת כפתור? הנה כמה אפליקציות ואתרים שימושיים שכדאי להכיר

בשנת 2020 שירותי בריאות דיגיטליים הם משהו כמעט מובן מאליו. למעשה, עוד לפני שמגפת קורונה פרצה לחיינו, כולנו התרגלנו לאפשרות של לחיצת כפתור פשוטה כדי להזמין תור לרופא, לקבל תוצאות על בדיקות דם ואפילו כדי לקבוע טיפול פסיכולוגי. אך אין ספק שדווקא בתקופה זו, יותר מאי פעם, השירותים הללו רלוונטיים מתמיד. אז אם אתם מעדיפים להישאר בבית בזמנים אלה ומחפשים מענה לצרכים בריאותיים שונים, כדאי שתכירו כמה שירותי אונליין שמוכיחים שהקדמה כבר לגמרי כאן. הנה כמה מהם:

בשנת 2020 שירותי בריאות דיגיטליים הם משהו כמעט מובן מאליו. (אילוסטרציה: Shutterstock)

1. PillsTime – קופסת תרופות וירטואלית

אפליקציית PillsTime מיועדת לניהול נטילת תרופות. אבל בניגוד לעוד אפליקציות שיודעות להתריע על זמן, כמות ומינון מדויק, לאפליקציה הזו יש פיצ'רים ייחודיים ובהם אפשרות לצרף תמונה של התרופה לכל תזכורת כמו גם קבלת המלצות על מאכלים מתאימים לכל סוג של מחלה/תרופה. האפליקציה גם מציגה סטטיסטיקות שימוש למשתמשים שלה כמו למשל כמה (באחוזים) שוכחים או זוכרים ליטול תרופות מסוימות. למעשה, הפיצ'רים הרבים שאפליקציה זו מציעה ממצבים אותה כ'קופסת תרופות וירטואלית' שמציעה פתרון אידיאלי עבור גברים ונשים בטווח רחב של גילאים.

2. מדיהו – ה"וויז" של עולם ביטוחי הבריאות

"מדיהו" היא פלטפורמה אינטרנטית חדשנית ויחידה מסוגה בעולם, שמטרתה להציג ללקוח תמונת מצב מקיפה על כל ביטוחי הבריאות שיש לו: החל מביטוחי בריאות פרטיים, דרך שירותי בריאות נוספים (שב"ן) של קופות החולים ועד בדיקת זכאות לתרופות, התרעה על כפל חסר ביטוחי והמלצה על כיסויים שכדאי להשלים. כל אלה מוצגים ללקוח בחינם, כדי לשמש מעין אמצעי לניווט בתוך עולם ביטוחי הבריאות הסבוך. כמו כן, בכל שלב אפשר לבקש מהמומחים של מדיהו לטפל בכל מה שקשור באדמיניסטרציה ובבירוקרטיה. כך תוכלו להתרפא בשקט, בזמן שאנשי המקצוע יטפלו בהחזרים כספיים ויתנהלו מול עו"ד.

במידת הצורך, ניתן להשתמש במדיהו כדי לבדוק זכאות עבור חוות דעת שנייה ממומחה בחו"ל. אתר מדיהו בנוי בצורה ידידותית עם אזור אישי לבדיקת זכאויות – כולל התאמת רופאים ובתי חולים לפי סוג מחלה או פציעה. בעזרתו תוכלו לבצע הקדמת תורים ואף להיעזר בכפתור המצוקה כשאתם נתקלים בקושי וצריכים סיוע מידי. למעשה, במקום המתנה של מספר חודשים עבור תור ל-MRI או CT, מדיהו מתחייבים להשיג לכם תור תוך 7 ימי עסקים בלבד. אז אם כבר הרבה זמן אתם רוצים להחזיר לעצמכם את השליטה בבריאות שלכם – הכלי הזה הוא בשבילכם.

3. Clue – מה אפשר ללמוד מהמחזור החודשי?

Clue מיועדת לנשים שרוצות לעקוב באופן מדויק אחרי המחזור שלהן. לאחר התקנה ראשונית ומסירת פרטים רלוונטיים, האפליקציה מספקת תחזיות על מועדי המחזור וקובעת תזכורות בלוח השנה. בנוסף, Clue מיועדת למעקב ואיתור דפוסים בתסמיני המחזור. עם הזמן, היא גם עוזרת לנהל את בריאות הווסת על בסיס ניתוח מגמות ואי-סדרים.

4. Keelo – תכנית אימונים מותאמת אישית

כולנו יודעים שחשוב לבצע פעילות גופנית כדי לשמור על הבריאות – אך למרביתנו קשה לשמור על שגרת אימונים קבועה ולהתמיד בה. כאן נכנסת לתמונה אפליקציית keelo, שבונה לכל אחד תכנית אימון בהתאמה אישית. הבונוס: האלגוריתם, אשר מבוסס על בינה מלאכותית, בוחן את היסטוריית האימון כדי להבטיח עבודה על כל חלקי הגוף הרלוונטיים. במילים אחרות, אפליקציית keelo עוזרת למצות את הפוטנציאל מהאימון, מונעת עומס על השרירים ומסייעת בשמירה על סרגל המאמצים. תכנית האימון באפליקציה מראה בדיוק איך כדאי להתאמן בעזרת קטעי וידאו, תמונות והסברים (כרגע באנגלית בלבד).

5. K-Health – אבחון רפואי וירטואלי

אפליקציית K-Health הוקמה בשנת 2016 וכיום היא מסתמכת על מיליוני אינטראקציות אמיתיות בין רופאים למטופלים ומטופלות בטווח רחב של גילאים בקופת חולים מכבי. כך, משתמשי האפליקציה מקבלים חוות דעת רפואית ראשונית ומנומקת המבוססת על מידע רפואי. לא מרגישים טוב? אחרי שתציינו את הסימפטומים שאתם חווים, האפליקציה תציג בפניכם מידע על רופאים שאבחנו וטיפלו באנשים עם תסמינים דומים. בצורה כזו, תוכלו לקבל תשובות מיידיות ואמינות ולהקל על קבלת ההחלטות בנוגע לבריאות האישית שלכם. כמובן שהמידע לא מחליף ייעוץ רפואי, אבל הוא בהחלט נותן אינדיקציה לטובה למחלה שממנה אתם סובלים. רק בריאות!