fbpx

אולי יעניין אותך גם

מה זה כפל ביטוח והאם ניתן להימנע ממנו?

התופעה של כפל ביטוחים (או "כפל ביטוח" או "כפל תשלומים") היא תופעה בעייתית ומכעיסה, הגורמת ללקוחות רבים לשלם כסף רב מבלי לקבל עבורו תמורה כלשהי.

במדריך הזה נסביר מהו כפל ביטוח, מתי הוא קורה ואיך ניתן להימנע ממנו ולחסוך על הדרך לא מעט כסף.

קרא עוד »
לוח שנה עם תור לרופא

הקדמת תורים – כבר לא צריך פרוטקציה

בזמן הזמנת התור לבדיקת MRI למשל, אנחנו מגלים שהתור הקרוב ביותר שיש הוא לעוד כמה חודשים. "אבל אני חולה עכשיו" אתם אומרים לעצמכם, "לא אוכל להמתין כמה חודשים זה עלול להיות מסוכן, רק מהלחץ אני בטוח אמות". ואתם צודקים, אין סיבה להמתין לתור הרבה זמן.

קרא עוד »

6 דברים שאתם עושים (או לא עושים) עם ביטוח הבריאות שלכם ועולים לכם הרבה כסף

ביטוח לא מתאים, כפילויות וחוסר תשומת לב לפרטים הקטנים: ריכזנו עבורכם כמה שגיאות שכיחות בעולם ביטוחי הבריאות, שכדאי שתכירו וכך תוכלו להימנע מהפסדים מיותרים ולדאוג לבריאות בצורה הטובה ביותר.

אנחנו נכנסים כל הזמן לעו"ש שלנו כדי לבדוק את המצב, מתעדכנים מדי יום על מצב הבורסה והמסחר ואף מבררים על אפיקים להשקעה או חסכון. אך למרות זאת, משום מה כשאנחנו מדברים על הנכס הכי יקר לנו בעולם – הבריאות שלנו – כמעט ואין לנו בקרה על מה שאנחנו יכולים לעשות. ברוב המקרים זה קורה כי אנחנו לא ממש מבינים בנושא, וגם כי אף אחד לא טורח לעזור ולהסביר לנו איך עובד כל העסק המורכב הזה של עולם ביטוחי הבריאות. למעשה, השפה הביטוחית המורכבת וחוסר היכולת להשוות בין פוליסות שונות בצורה כוללת – גורמות לנו לבלבול ולתחושת נחיתות מול חברות הביטוח, שלעיתים אף מנצלות את זה לטובכתן ומוכרות לנו ביטוחים שאין לנו צורך בהם.

יחד עורמת מטבעות

חברות הביטוח מנצלות את תחושת הבלבול ומוכרות ביטוחים שאין בהם צורך (אילוסטרציה: Shutterstock)

אז לאיזה נושא כדאי לשים לב בפוליסות השונות כדי להחזיר את השליטה על הבריאות שלנו? מיקי קופל, מנכ"ל חברת מדיהו, סיפר לנו שהפלטפורמה האינטרנטית של מדיהו מציעה שירות ייחודי לשיקוף מלא של תיק הבריאות האישי, כדי להבין טוב יותר את הטעויות הנפוצות ואיך ניתן להימנע מהן מעתה והלאה. בואו נצלול פנימה:

1. עושים ביטוח שלא מותאם לצרכים שלכם –

באופן טבעי אנחנו נוטים להאמין שיש לנו את ביטוח הבריאות עם רמת הכיסוי הכוללת ביותר, אבל כדאי להקדיש לרגע מחשבה – האם יש לנו צורך בכך? "רמת הסיכון של ספורטאי מקצועי לעומת איש מחשבים היא שונה, ולכן לא תמיד רלוונטי לבחור בפוליסה הגבוהה ביותר", אומר קופל ומוסיף: "כדי לדעת אם משתלם לכם להרחיב את הפוליסה כדאי לעשות הערכת שווי, כלומר – כמה אני משלם במצטבר על הפוליסה בעשר שנים וכמה היא מחזירה לי בעת האירוע. כמו כן, יש הרבה דברים שמגיעים לכם במצבים של אובדן כושר עבודה או תאונות אישיות גם דרך הביטוח הלאומי ברמה מסוימת. בנוסף לכך, אם אתם יודעים על צרכים ספציפיים שיש לכם בעקבות אורח החיים שלכם – כדאי לוודא שאתם מכוסים גם ברבדים האלה ושלא מסתתרים לכם בפוליסה כל מיני סעיפים של החרגות והסתייגויות המצריכים תוספת תשלום. בקיצור, הכי חשוב זה לבדוק מה הכיסוי הנחוץ עבורכם – בהתחשב בנסיבות כמו גיל, מצב רפואי ומשפחתי".

2. לא לדעת כנגד מה אתם מבוטחים –

בואו נתחיל בבסיס: הטעות הכי גדולה שאנשים עושים היא פשוט לא לדעת מה מכיל ביטוח או ביטוחי הבריאות שיש להם. "מי שלא בקיא בכל הפרטים יתקשה להבין מה ההבדל בין ביטוח סיעודי לבין ביטוח תאונות אישיות או אובדן כושר עבודה, ובכלל מה מתוך אלו אפשר למצוא בביטוח של קופות החולים השונות או הביטוח הלאומי", אומר קופל, "לא סתם נאמר שידע זה כוח – ולכן הצעד הראשון שעליכם לעשות הוא למפות את כל הביטוחים הרפואיים שיש לכם – הן מביטוח לאומי, הן מהחברות השונות והן מקופות החולים. כך תהיו בטוחים שלא תיתפסו לא מוכנים".

3. להיות מבוטחים פעמיים (או יותר) –

לפעמים, מרוב שאנחנו רוצים להיות מכוסים מכל הכיוונים, אנחנו דואגים לבטח את עצמנו בכמה וכמה מסלולים. אלא שרבים מאיתנו לא שמים לב שהם מבטחים את עצמם כפול, כך שנוצר מצבו שבו יש להם ביטוחים חופפים על אותם דברים. "לצורך העניין אם יש לכם החזרים מקופת החולים על תרופה מסוימת או טיפול מסוים, אין שום סיבה לבטח את עצמכם עליהם גם באופן פרטי. בניגוד למה שחושבים – לא תמיד יצא לכם מזה יותר, אלא רק תפסידו מדי חודש את התשלום החודשי הכבד על ביטוח שלא בהכרח יביא לכם ערך מוסף", מסביר קופל, "אז מה לעשות? לקרוא את הכל, גם את האותיות הקטנות ולדעת בדיוק מה כוללים הביטוחים שלכם, ומי יודע? אולי תצליחו אפילו לחסוך ככה כמה שקלים".

4. לחתום בלי לקרוא ולהבין –

יש לנו נטייה לחשוב שאנחנו מבינים הכל ולכן חותמים בקלות, אבל הרבה פעמים כשמדובר בביטוח, אנחנו לא באמת מבינים את המושגים השונים ואת עולם התוכן. "כיסוי מחלות קשות עד מיליון שקלים יכול להישמע להרבה אנשים כמו כיסוי משתלם, ואילו מומחים מסבירים שיש מקרים מסוימים שמיליון שקלים נחשבים לכיסוי בסדר גודל נמוך", אומר קופל, "דוגמה נוספת היא ההבנה מה בכלל אמור לכלול ביטוח רפואי. בהתחשב בעובדה שביום מן הימים נצטרך להפעיל אותו – אפילו על דבר חיובי כמו בדיקת הריון – כדאי להבין הכל בפרטי פרטים, כמו אילו זכויות קיימות, מה ההשתתפות העצמית הנדרשת, איזו רשימת בדגדיקות למשל כלולות בביטוח מבין הבדיקות הקלאסיות כמו MRI, CT, אולטרסאונד, קולונוסקופיה ועוד".

5. לא להתעדכן בחידושים בעולם הביטוח –

ביטוחי הבריאות אינם שונים מדברים אחרים, והם משתנים ומשתדרגים מעת לעת. חשוב להפנים שביטוח הבריאות שלכם הוא נכס – וכמו שלא הייתם מזניחים את הנכס שלכם – כך אסור לפספס את ההצעות המשתלמות בעולם הביטוח. "גם אם לפני כמה שנים בחרתם ביטוח פרטי שנראה לכם מצוין, השוק משתנה כל הזמן וכדאי תמיד לבדוק אולי יש היום מסלול או חבילה שמתאימים לכם יותר ומציעים לכם יותר כיסוי בפחות כסף", אומר קופל, "כמו כן, שווה אחת לכמה זמן לעשות סקר שוק ולנסות להתמקח על המסלולים השונים. ביננו, משא ומתן על מחיר זה אחד מהתחביבים הלאומיים שלנו".

6. לא לטפל בזמן אמת בהחזרים הכספיים שמגיעים לכם –

לעיתים תכופות מגיע לכם החזרר כספי בגין פעולות רפואיות מביטוח הבריאות הפרטי שלכם או מקופת החולים בה אתם חברים. שיהיה לכם ברור: אף אחד לא יתנדב לספר לכם שמגיע לכם החזר כספי דרך ביטוח הבריאות שלכם, אלא זו באחריותכם בלבד. "כשאתם מחליטים להפעיל את הביטוח, כדאי לברר מה כל מסלול מציע לכם, וכך תוכלו לבחון מה הכי נכון לכם לעשות", אומר קופל, "כמו כן, במידה ואתם יודעים שיש לכם הליך רפואי בקרוב, או שעברתם אחד כזה לאחרונה, גם אם באופן לא מתוכנן – שווה לבדוק האם הוא כלול בפוליסה שלכם והאם מגיע לכם עליו החזר. לפעמים תגלו שבזכות צעד אחד קטן של ערנות וראש גדול – הרווחתם אלפי שקלים בחזרה".

חדש! פלטפורמה מתקדמת שתחזיר לכם את השליטה על הבריאות שלכם

מתוך ההבנה כי קיים צורך גדול מאוד במיפוי ביטוחי הבריאות הקיימים, באופן זמין וברור למבוטח המצוי, הקימה חברת מדיהו מערך טכנולוגי מתקדם שחושף לכל אזרח את התיק הרפואי שלו בפן הביטוחי, באופן מלא ומקיף. לא עוד עבודה במקביל מול החברות השונות או קופות החולים – אלא פלטפורמה אחת הבנויה משפה אחידה וכוללת את כל מה שמגיע לאזרח המבוטח, מהביטוח הממלכתי, דרך מסלולי הביטוח בקופות החולים ועד לביטוחים הפרטיים בחברות השונות. "כיום ישנם הרבה גופים שמציעים סקירה של ביטוחי הבריאות", מסביר קופל, "אבל תמיד מדובר בגופים שיש להם אינטרס ומחפשים למכור עוד ועוד כיסויים שלא תמיד הלקוח צריך. אנחנו לעומת זאת לא מחפשים לנייד את האנשים או להציע להם חבילות אחרות, אלא רק לשקף להם את המצב שלהם ולהסביר להם איך הם יכולים להתייעל ולהימנע מבזבוז כספים מיותר".