fbpx

אולי יעניין אותך גם

מה זה כפל ביטוח והאם ניתן להימנע ממנו?

התופעה של כפל ביטוחים (או "כפל ביטוח" או "כפל תשלומים") היא תופעה בעייתית ומכעיסה, הגורמת ללקוחות רבים לשלם כסף רב מבלי לקבל עבורו תמורה כלשהי.

במדריך הזה נסביר מהו כפל ביטוח, מתי הוא קורה ואיך ניתן להימנע ממנו ולחסוך על הדרך לא מעט כסף.

קרא עוד »

החזרים כספיים בגין שירותים רפואיים

אם נשאל את האדם ברחוב איזה ביטוחי בריאות יש לו, אולי הוא ידע להגיד באיזו חברה הוא מבוטח ובאיזו קופת חולים משתייך, אבל האם הוא ידע להגיד איזו פוליסת ביטוח יש לו, מה הזכויות שלו, מה מגיע לו וכמה הוא משלם בחודש?

דו"ח מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, אשר בחן את שנת 2018 בתחום ביטוחי הבריאות בישראל מסביר עד כמה תחום ביטוחי הבריאות הוא מסובך, ועד כמה קשה למבוטחים בו לזכות להחזרים מחברות הביטוח. למעשה, רבים מהמבוטחים בביטוחי הבריאות מעידים שהם לא יודעים מה יש להם, מה מגיע להם וממי. בדוח המבקר מציינים, כי במשך השנים הולכות ונצברות זכויות (כסף, במילים אחרות) בביטוחים השונים, שהמבוטחים לא יודעים על קיומם.

זאת משום שסעיפי הביטוח מורכבים וסבוכים להבנה. אותיות קטנות, היעדר שקיפות ופוליסות ביטוח שלא תמיד מותאמות לצרכינו הבריאותיים, כל זה מונע מאיתנו להבין על מה אנחנו משלמים ומה מגיע לנו.

דו"ח מבקר המדינה בתחום ביטוחי הבריאות בישראל מסביר עד כמה תחום ביטוחי הבריאות הוא מסובך, ועד כמה קשה למבוטחים בו לזכות להחזרים מחברות הביטוח. (אילוסטרציה: Shutterstock)

ייתכן מאוד שאתם משלמים יותר מדי בלי להיות ערים לכך. מבוטח שמשלם, אך אינו ער לזכויות שלו הוא מבוטח רווחי, ולכן קל להבין מדוע קופות החולים וחברות הביטוח לא ממהרות להנגיש לנו את המידע הרלוונטי.

תקווה חדשה בתחום הביטוח
לפחות בתחום ביטוחי הבריאות, יש סיכוי לשינוי. לאחרונה הושקה פלטפורמה אינטרנטית חדשה, שנחשבת לסטארט – אפ כחול לבן, בשם 'מדיהו' שמטרתה להציג ללקוח, מה מגיע לו מכל ביטוחי הבריאות שיש לו, כמה הוא משלם, האם הוא משלם על כפל ביטוח, או ביטוחים חופפים, האם מגיע לו החזרים כספיים וכדומה, וכל זה תמורת מנוי חודשי בעלות שווה לכל כיס של ₪18 בלבד. במסגרת המנוי תקבלו סל שירותים מורחב הכולל קיצור תורים לרופאים מומחים ובדיקות, סיוע מקצועי בהחזרים מול חברות הביטוח וקופות החולים ועוד. כל זה מונגש בצורה ברורה, ידידותית ומהירה, והכי חשוב ללא אינטרס חיצוני.

הצלחנו להחזיר ללקוחה כסף שמגיע לה
מיכל (שם בדוי), בשנת 2018 תבעה את חברת הביטוח הראל להחזרים כספיים עבור טיפולי שיניים שעברה על-פי תנאי הפוליסה שלה 'ביטוח שיניים של עובדי המדינה'. רק שחברת הביטוח הראל הערימה קשיים, בירוקרטיה ולסוף אף דחתה את תביעתה. במשך שנתיים היא מנסה לקבל כסף שמגיע לה ללא הצלחה. במילים אחרות, חברת הביטוח ניסתה להתנער מהחזר כספי ללקוחה. בספטמבר 2020, הצטרפה כמנויה לאתר 'מדיהו'. ביקשה עזרה בתביעה מול חברת הביטוח הראל להחזר כספי עבור טיפולי שיניים. רק לאחר התערבות המקצועית של חברת 'מדיהו', חברת הביטוח הראל שילמה ללקוחה החזר כספי של ₪9,900. בנוסף, לאחר בדיקת הפוליסה שלה התברר שמגיע לה עוד החזרים על טיפולים נוספים בהראל (היא אפילו לא הייתה מודעת שמגיע לה).

"מגיע לנו לדעת מה מגיע לנו"
המערכת מדיהו הוקמה על ידי מיקי קופל, יזם, איש עסקים ומנהל חברות המשווקות מוצרים משלימים בעולמות הנושקים לביטוח, שמספר כי הצורך במערכת מסוג זה התברר לו כאשר בנו עבר אירוע רפואי בתחום הספורט, והוא גילה קושי רב במיצוי זכויותיו. "זכותם של המבוטחים להבין בביטוח הבריאות שלהם ולמה הם זכאים. לרוב המבוטחים אין ידע והבנה בביטוח בריאות – וברגע שאין לך ידע אתה מאבד שליטה על הגורל שלך," אומר קופל, "מגיע לנו לדעת מה מגיע לנו, מגיע לנו לדעת איזה ביטוחים יש לנו, מגיע לנו לדעת לאיזה רופאים ובתי חולים אנחנו יכולים ללכת, מגיע לנו להבין בפוליסה ולא לשלם כפול ואם אנחנו זכאים להחזרי ביטוח". חשוב לזכור, מערכת מדיהו, לא באה 'למכור' ביטוח, אלא להחזיר את השליטה לידי האזרחים בכל מה שקשור לביטוחי בריאות".